För det är ingen vanlig dag..

..för det är min 18 års dag! :D

Två bilder som Lotta tog i lördags:


Morsdag!

Idag är det morsdag som jag hoppas att alla vet, så glöm inte bort eran mamma idag!

Grattis mamma! <3


Åhh!

När mamma och Sixten kom hit så fick både jag och Marley present!
Marley fick en limegrön bia bed! Åh, så lycklig! :D
Och jag fick en stooor resväska så jag slipper ha med mig 100 olika väskor när jag ska åka hem! Tack tack mamma!
Tack även till farmor & farfar och mormor & morfar för presenterna, väldigt välbehövligt! <3


24 maj

Hej hej!
Nu har jag äntligen fått till blogg.se app så vi får väl se hur detta fungerar! :)

Jag och Marley håller på och avlider i värmen, det är så fruktansvärt varmt, usch :s
Just nu sitter jag med fönstret upp i både köket och i mitt rum och har fläkten på för fullt men det känns inte ens..nej usch säger jag bara!

Jag sitter och väntar på att mamma och Sixten ska komma hit! :) wiiie!
Dem kommer nog vid ca kl 7 skulle jag tro, ska bli skönt att träffa dem igen och jag kommer njuta för fullt den här helgen! Det kommer bli utställning och shopping i helgen (i alla fall om jag får bestämma ;))

Nej, nu får det räcka för denna gång!

Sköt om varandra!

Skickar med en bild på Marley och hans bästis Nikita när dem var och badade i söndags!


23 maj

Hej!

Tänkte bara meddela att vi lever och att vi mår bra!
Det har varit ganska mycket pluggande nu på slutet då jag helst vill hinna klar med allt skolarbete innan sommaren så att jag inte har en massa rester kvar efter sommaren! :) Så då får bloggen bli lidande några dagar tyvärr.

Det är fruktandsvärt varmt och jag och Marley längtar tills vinter är här igen men först ska vi njuta av ett skönt sommarlov! Och så ska jag ha 3 veckors praktik också, vet dock inte vart jag ska vara men jag tar gärna emot tips! :)

Nej nu ska jag fortsätta att plugga lite till!

Sköt om varandra!

18 maj

Ja då var vi i Forshaga igen då, vi var nog framme vid halv 5 tror jag. Vi fick vänta på busstationen i Karlstad i cirka en halv timme tror jag då bussen var sen så vi missade den bussen som vi hade planerat att åka med, men det spelade inte så stor roll det var som tur fint väder ute :)

Idag var vi som sagt på marknad, det var varmt ute men sen så började det regna lite men sen blev det fint igen!
Jag köpte en tröja, nöjd! :)



Det är tryck både på fram och baksidan! :)

Vad har vi gjort mer i helgen då?
Jo vi har varit ute och gått (Marley har egentligen badat alldeles för mycket men han har tyckte att det har varit för varmt så kan inte riktigt säga nej ;)), kollat på film och bara haft allmänt trevligt, dock så var det någon (troligtvis Stacee) som åt upp nästan alla Marleys mat, haha ;) jaja, så kan de går när man lämnar det på golvet!
Marley fick lite mindre mat och sen så fick han lite färskfoder imorse också så han skulle få så han klarade sig innan vi kom hem igen, så han blev då glad i alla fall, hoppas bara hans mage klarar av det!
Jag har även hunnit med lite plugg dem här dagarna faktiskt, väldigt stolt över det!
Så ikväll har jag bestämt att jag är fri i från pluggande men resten av helgen blir det pluggning!

Marley är då väldigt trött i alla fall! :)

Nu ska jag ut med Marley en sväng och sedan myser vi ner oss framför tv:n och då blir det film mys!

Men först två bilder som Anna Wetterlöw tog på Marley förra helgen tror jag det var ?





Fina killen älskar vattnen <3

Just nu

Just nu sitter jag och Marley på en buss som ska ta oss in till Karlstad och därifrån tar vi en annan buss till Forshaga!
Skriver mer när vi har kommit hem!
Sköt om varandra!

17 maj

Hej!
Tänkte bara slänga in ett kort inlägg från mobilen!
Igår så tog jag och Marley vårat pick och pack och följde med Maria hem till Molkom! Men imorgon eftermiddag kommer vi åka tillbaka till Forshaga men innan det så blir det att gå på Molknads marknaden som börjar imorgon! Så de ska bli trevligt :)
Just nu ligger jag och Marley och myser i sängen och jag lyssnar på rix fm! Men det är väl dax att sova, det är ju faktiskt ganska sent, och det blir en ganska tidigt morgon imorgon!
Godnatt!
Sköt om varandra!

14 maj

Hej!

På grund av massa med styr med ny design så blev det en helt ny blogg istället!
För att komma till min gamla blogg och kolla på alla gamla inlägg va vänlig besök http://annaerikssonanna.blogg.se

Hoppas alla mina läsare hittar hit bara!

Men från och med nu blir det bloggning på denna blogg!

Hoppas ni gillar min nya design, nu finns även olika flikar där det står lite om mig, lite om Marley och så lite om Sixten, läs och njut! :)
Jag är i alla fall jätte nöjd med designen, så tack så jätte mycket Johanna! :)

Nej nu måste jag fortsätta plugga!

Sköt om er!

Marley

Namn: Northline's Charles Ross ”Marley”
Titel: SE VCH, genomförd mentalbeskrivning med 1:a på skott
Ras: Labrador Retriever
Född: 8 maj 2009 (4 år)
Bor: Älvros, Härjedalen
Kommer från: Bjälsta, Ångermanland
Uppfödare: Maria Hansson och Magnus Hellström

Jag hämtade hem lilla Marley när han var 8 veckor – min lyckligast dag hittills!

Marley är en glad labbe som älskar allt och alla – med alla för och nackdelar som följer med det, haha!

Marley kan inte så mycket ”vettigt” (om man inte räknar med viltspår), utan vi kör de mesta mest på skoj som te x agility och freestyle. Men Marley kan däremot massor med tricks, han kan te x åka skottkärra, åka lite skateboard, spela död, vinka, rulla runt, bugga, den listan kan göra väldigt lång för Marley lär sig sådana trick väldigt lätt! Han tycker också att det är väldigt kul att åka spark och gräsklippare! Det är väldigt roligt att lära honom såna saker! :)

Vi håller även på med lydnaden som vi kämpar på väldigt mycket där då det inte går riktigt som jag vill, men vi har inte gett upp ännu! 
Vi kör även lite apportering och där går det faktiskt framåt men han har lite svårt att koncentreras sig på rätt saker ibland men vi jobbar på även där!

 

Marley blev ofta dålig i magen och kräktes när vi flyttade ner till Forshaga, efter några vändor till veterinären så fick jag reda på att han hade kronisk magkatarr, så vi kämpar med att hålla hans mage i schack. Han äter special mat och det är det enda som han egentligen får äta och det maten hjälper och det är tur! Så nu är han oftast bra och lever livet som vilken annan hund som helst och undra hur många gånger jag har sagt att det är tur i oturen att han är en labrador som godkänner hans mat som tränings godis som andra hundar godkänner korv!
Första gången har var sjuk så var han enbart några månader gammal, men veterinärerna tror att det hela utlöste när vi flyttade hit och det blev så mycket stress med alla andra hundar och hundstallet med mera.

 

 

Våra kurser tillsammans:

* Valpkurs
* Allmänlydnadskurs
* Elit viltspårkurs
* Sökkurs


Marley är det bästa som någonsin har hänt mig och jag skulle aldrig byta bort honom mot någonting! ♥

 

 


Anna Eriksson

Namn: Anna Eriksson
Född: 29 maj 1994 (19 år)
Bor: Charlottenberg, Värmland
Kommer från: Älvros, Härjedalen
Familj: Mamma (Birgitta), pappa (Bengt), storebror (Olof) och labradorerna Marley och Sixten
Sysselsättning: Butiksbiträde på DollarStore
Utbildning: Hundsport vid ForshagaAkademin. Tog studenten 31 maj 2013

 



När jag var 16 år gammal så tog jag mitt pick och pack och flyttade nästan 40 mil ifrån familj och vänner, jag tog med min labrador Marley ner till Forshaga och vi klarade av tre år tillsammans där nere!

Jag anser att jag har växt väldigt mycket med detta och jag har lärt mig att ta ett stort ansvar, för det är mycket som ska skötas och då har man en hund dessutom!

 



Jag tror jag alltid har gillat hundar och jag har så länge jag kan minnas tjatat på mamma och pappa om att vi skulle skaffa hund, och det tog ganska lång tid innan vi skaffade våran första hund, Sixten, jag gick då i 7:an men när vi väl hade skaffat honom så var jag fast!
Att vi just valde labrador har nog mycket med att göra att mamma hade labrador när hon var yngre och det var den enda rasen som pappa kunde tänka sig när vi skulle skaffa hund, så en labrador blev det!

Nästan direkt när vi hade skaffat Sixten så hade jag bestämt mig vad jag skulle gå på för gymnasium, det fanns bara hund i huvudet på mig (och det är det ändå som fortfarande finns där inne!). Så sommarlovet mellan 8:an och 9:an så köpte jag min alldeles egna hund, Marley! Dagen vi hämtade honom var nog den bästa i hela mitt liv, jag var så lycklig den dagen att jag inte ens visst vart jag skulle ta vägen och jag har inte ångrat för en sekund att jag köpte honom även om vi har haft mycket motgångar och framför allt problem med hans hälsa, men vi kämpar vidare!

Mitt drömyrke är hundförare inom tullen – så därför kämpade jag som en dåre i skolan för att klara dem kurser som man måste ha för att kunna söka in till tullar skolan, och jag fixade det nu har jag behörighet!

 
Höstlovet 2012 så tatuerade jag mig, det blev självklart en tatuering på Marley med texten "Until death do us part" (tills döden skiljer oss åt)
 

 


Sixten

Namn: Sixten
Titel: SE VCH, genomförd mentalbeskrivning med 1:a på skott
Ras: Labrador Retriever
Född: 22 oktober 2007 (5 år)
Bor: Älvros, Härjedalen
Kommer från: Krokom, Jämtland
Uppfödare: Kent och Karin Dahlqvist

Vi hämtade Sixten när han var 12 veckor – det han jag har att tacka för att jag kom in i hundvärlden!

 

Jag ska vara ärlig på en gång, jag och Sixten är inte bästa vänner om man säger så, haha! Tjockskalligare hund får man leta efter, men jag älskar honom mer än livet!
Sixten är verkligen mammas hund och om hon är i närheten så går det inte att göra någonting med honom för då går han bara och ”gömmer sig” hos henne och skiter fullständigt i mig, men så länge inte mamma är med så går faktiskt det mesta bra, som sagt han är som han är den här hunden! :)

Det enda som duger för Sixten är långpromenad i skogen och eftersök på vilt – allt annat vägrar han göra! Men lite agility på gården går också ibland :)

 


Sixten är en fantastisk första hund egentligen, om man inte tänker på att han inte tycker det är så kul att lära sig nya saker man han är väldigt lättsam och han var väldigt lugn som valp, han har aldrig varit så där glad som labbar ”ska” vara, när folk kom och skulle hälsa på oss när han var valp så låg han på dörrmattan framför dörren och dem som hälsade på var tvungen att kliva över honom för att han klev minsann inte upp!

Våra kurser tillsammans:

* Valp & allmänlydnadskurs i ett
* Aktiveringskurs

Då Sixten hann bli för gammal för valpkurs men egentligen för ung för allmänlydnadskurs så gick vi på en kurs som var lite blandad men några andra valpar som var ungefär i samma ålder som Sixten men det fanns även hundar som var äldre men då delade dem upp oss i olika grupper beroende på vilken ålder hunden hade.

 

 


Det är väldigt tomt utan Sixten och jag är säker på att Marley och Sixten saknar varandra väldigt mycket! ♥

 
 

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0